Üvegszendvics, 1988

2009.11.29. 09:10

Egy csendes évvel folytatjuk az Üvegszendvicset. 1988 egyike azon elenyésző éveknek, mikor a Cure nem lépett színpadra, hanem a pihenésnek, esküvőnek (Robert és Mary!) és az új lemez elkészítésének szentelték az évet. Az újra elkomoruló hangzás az együttes egyik alapító tagjának az idegeit készítik ki leginkább...

---------------------------------------------------------------------------------------

A Hot, Hot, Hot kislemez február 20-án került fel az angol slágerlistára. Ez az eredetileg a Kiss Me, Kiss Me, Kiss Me-n megjelent felvételtől lényegesen eltérő, Francois Kevorkian által újrakevert változat. Noha csak a 45. Helyig jutott fel (ez a legsikeresebb Cure kislemez ami valaha is megjelent) mégis jelentős kiadásnak tűnik, az azt megelőző több mint két év táncparkettre szánt felvételhulláma után.

A The Strange Fruit kiadó az év májusában jelentette meg a zenekar 1978-as Rádió 1, John Peel Session-jét. A felvételen az eredeti Smith, Dempsey, Tolhurst felállás játszott és eredetileg december 4-én közvetítették. Az élő adásban a Killing An Arab, a Fire In Cairo, a 10:15 Saturday Night és a Boys Don´t Cry hangzottak el.

Augusztus 13-án Robert feleségül vette iskoláskori szerelmét Mary Pool-t.

Robert: “ Akkor határoztuk el amikor már hosszabb ideje ismertük egymást, mint nem.

Nem sokkal azután elhatározták, hogy kiköltöznek Londonból és visszatérnek Sussexbe.

Robert: “ Meg akartam ölni a szomszédaimat. Három különböző helyen laktunk és minden alkalommal túl közel voltak. Sussexben ugyanennyiért egy egész házat és kertet lehetett kapni, jól unatkozni, s normálisan élni. Attól azonban megvéd, hogy börtönbe kerüljek. Gyűlölöm az emberek járásának zaját a fejem felett. “

Ugyanebbe a hónapban mutatta be a BBC That Was Than, This Is Now programja, Robert személyesen összeállított Cure történetét.

Az új album felvételei novemberben kezdődtek meg. Robert később ismerte be meglepetését amiatt, hogy az együttes egyáltalán újra összejött.

Robert: “ Azt hittem vége volt amikor a Kiss Me után nagyon hosszú időre leálltunk. Eljut arra a pontra, ahonnan nagyon sok erőfeszítésbe kerül újra beindítani. “

A Psychedelic Furs volt billentyűse, Roger O´Donell végérvényesen a Cure tagjává vált decemberben.

Az új album felvételeit – amit Disintegration-nek hívtak – egy a stúdióhoz tartozó hálószobában kitörő tűz szakította meg. Szerencsére emberi életbe nem került és Dave Allen producer az utolsó pillanatban mentette meg Robert lángra kapó szövegeit.

A londoni RAK stúdióban a Cure és barátai számára adott bulit – ahol a már befejezett albumot hallgatták meg, Robert és Lol vitája zavarta meg.

Robert: “ Lehordott mindent ami az albummal, az együttessel és velem kapcsolatos, s csak egyre részegebb és részegebb lett. “

Rosszat sejtető befejezése volt az évnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://cureous.blog.hu/api/trackback/id/tr331467493

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása