Closedown / Bezárás

2010.01.07. 09:17

A Disintegration harmadik száma. Hirtelen kezdődik, Pornography-szerű dobokkal levert basszussal és teret ölelő szintiszőnyeggel, majd jön Roger emlékezetes, egyszerű, nagyívű szintetizátorjátéka, amelyre Robert szépséges gitárjátéka felel. Kifejezetten emlékeztet a dal a Plainsongra, ám annál talán kevésbé fennköltebb, valamint kissé sötétebb, agresszívebb. Hasonló még a két dalban a hosszas instrumentális fel-és levezetés, valamint a rövid, gyászos szöveg. A szinti a végén egy oktávval hangosabban is elhangzik (itt már a gitárral együtt), mint a Babble-ben. A dal számomra elemi erővel jeleníti meg a hóolvadás utáni első tavaszi nap földszagát. 1989-ben minden alkalommal játszották, majd a Trilogy-koncertek után meglepetésre 2004-ben csendült fel koncerteken jópár alkalommal; majd 12 év szünet után a 2016-os turnéra vették újra elő. Igazi sötét, mégis felemelő Disintegration-szám. 8,5/10

---------------------------------------------------------------------------------------

I'm running out of time
I'm out of step and
Closing down and
Never sleep for wanting hours
The empty hours of greed
And uselessly
Always the need
To feel again the real belief
Of something more than mockery
If only I could
Fill my heart with love

Kifutok az időből,
Kiesem a ritmusból,
Bezárok,
És soha nem alszom a hiányzó órák,
És a kapzsiság üres órái miatt
És hasznavehetetlenül
Folyton szükségem van,
Hogy érezzem újra az igaz hitet,
Vagy valamit, ami több, mint a porhintés,
Bárcsak megtölthetném
A szívem szeretettel...

A bejegyzés trackback címe:

https://cureous.blog.hu/api/trackback/id/tr541641937

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

closedown 2010.01.07. 12:38:07

Nekem ez a dal nyálas stílusban megfogalmazva: Isten-Király-Császár, a dobok, a basszus, a szinti, RS gitárja, szövege, egyszerűen számomra tökéletes. Az édes misztikus borzongás és a mélység. Absolutely perfect!!!!
süti beállítások módosítása