Egy ilyen szomorkás, őszies jellegű napra mi más is illhetne jobban, mint egy gyönyörű, törékeny instrumentális dal? A Lost Wishes négyszámos kazetta (!) az egyik legérdekesebb kiadványa az együttesnek, amelyen a Wish-korszakban született, végül napvilágra nem került dalok hallhatóak, szöveg nélkül. Elképzelhető, hogy ez lenne a korábban tervezett pusztán instrumentális lemez, a Music For Dreams... A négy dal mindegyike más-más együttestag szerzeménye, ezek közül a legszépségesebb az Off To Sleep, ami Simon munkáját dicséri. Vízcsobogással indít, majd lágy dobok érkeznek, puha, megnyugtató basszus, és gyönyörű zongorajáték, amelyet két további billentyűs, egy éles hangot játszó szinti és egy magasztos szintiszőnyeg kísér. Az igazi Wish-hangulatú gitár csak ezután jön, kikerekítve így egy megejtően gyönyörű, intim hangulatú dalt. Kicsit talán a Sugar Girl zenei megoldásai ugorhatnak be, ám itt sokkal több a lélek, és sokkal bukolikusabb a hangulat. A dal végén aztán újra visszajön a tenger morajlása, ezzel zárul a dal. Érdekes belegondolni, hogy akár néhány soros szöveggel is mekkora Cure-klasszikus válhatott volna belőle. A Cure egyik rejtett gyöngyszeme. 9,5/10

A bejegyzés trackback címe:

https://cureous.blog.hu/api/trackback/id/tr71895886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

closedown 2010.06.22. 11:15:32

Mint ahogy a teljes Lost Wishes. Elpazarolt 4 csodálatos dal, fantasztikus hangulattal, bár az én kedvencem a The three sisters. :)
süti beállítások módosítása