Icing Sugar / Porcukor

2010.03.09. 09:25

A Kiss Me Kiss Me Kiss Me tizennegyedik dala. Agresszív, kissé a Splintered In Her Head-et idéző dobokkal indít, ám aztán Porl szaxofonjátéka jelzi, hogy azért nem kell feltétlenül valami éjfekete alkotásra számítani. Simon mániákusan ismétlődő basszusjátéka uralkodik a számban, ami nem is csoda, hiszen ennek a dalnak ő a szerzője. A kifejezetten improvizatívan fújt szaxofont és a szétesés határán ellensúlyozó dobolást a basszusjáték mellett egy kifejezetten monoton, három hangot játszó gitár ellensúlyoz. A dal későbbi részén egy monumentális szintetizátor is a képbe kerül, ezzel fokozva a jóleső káoszt. A viszonylag hirtelen véget érő szám aztán az elhalkulása után még egy halk, pár másodperces babazenével is megörvendeztet minket. Van egy verziója a Join The Dots CD-n is, ami talán egy hajszálnyival lassabb, és a dobok kevésbé főszereplők. A szöveg élénk, költői eszközeivel a drogfogyasztás képeit villantja fel. Ragyogó, tipikusan örömzenélős szám, aminek egy nagy hátránya van: ez az egyetlen olyan albumszám a Doubt mellett - ha nem számítjuk a Japanese Whispers tulajdonképpen B oldalasnak minősülő számait - amit az együttes soha, egyetlen alkalommal sem játszott koncerten. Nagy kár, mert ez a rendkívül improvizatív, néha-néha a popzene határait feszegető dal az együttes egyik legemlékezetesebb alkotása. 9/10

--------------------------------------------------------------------------------------

You're delicious
Dreaming
Slack jawed
Green eyed
Rub my nose in
Icing sugar
Smooth as
When this cold and deadly
Blade
Kisses the fruit
So soft
And gently breathing
Under your skin

Oh I'll empty you
I'll empty you
As empty as a boy can be
As empty
As a boy can be

Finom vagy,
Álmodó,
Laza állkapcsú,
Zöld szemű,
Bedörzsölöd az orromat,
Porcukorral,
Éppoly lágy,
Mint ahogy a hideg és halálos
Penge,
Megcsókolja a gyümölcsöt,
Olyan lágy,
És olyan szelíden lélegzik
A bőröd alatt

Ki foglak üríteni,
Ki foglak üríteni,
Annyira üres leszel, amennyire csak lehetsz,
Annyira üres leszel,
Amennyire csak lehetsz...

A bejegyzés trackback címe:

https://cureous.blog.hu/api/trackback/id/tr581797185

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

closedown 2010.03.09. 11:26:45

Valóban egy jammeléshez hasonlító dal, és az elején nem nagyon szerettem, de olyan hangulatot teremt arra a pár percre, amit soha egyetlen dal sem tudott, pláne más együttes. A JTD-változat pedig szerintem még ha lehet, akkor egy fokkal jobb.
süti beállítások módosítása