Üvegszendvics, 1992

2009.12.27. 09:41

Búcsúzik az év, búcsúzik az Üvegszendvics. Ahogy ígérték, nincs vége: viszont a folytatása azóta sem készült el. Megjelenik a Wish, amely meghozza az együttesnek az eddigi legnagyobb sikert, első lesz a brit lemezlistán. És tulajdonképpen ahogy a könyv is búcsúzik, úgy búcsúzott el a Cure is szép lassan a rivaldafénytől, hiszen a Wish sikerét azóta sem sikerült megközelíteniük sem. Mindenesetre a történet folytatódott, és szerencsére folytatódik a mai napig is.

--------------------------------------------------------------------------------------

1992 februárjában a Melody Maker bejelentette, hogy a Cure márciusban egy kislemezt, áprilisban pedig egy nagylemezt fog megjelentetni és az együttes az év későbbi részére egy mérsékelt turnét tervez. A The Manorban felvett, Dave Allen és Robert által közösen producelt kislemez címe High.

Márciusban a Mark Goodier Show egy Cure akusztikus összeállítást közvetített.

Március 16-án adta ki a Cure a High-t minden lehetséges formában, köztük egy dobozolt CD. A B oldalon az albumon nem szereplő This Twilight és Play találhatók. A HMV boltok a kislemez videóját aznap egy órakor mutatták be Anglia szerte.

Április 10-én a Portsmouth-I The Pier volt a színhelye az első Cure Party Night-nak, egy tíz részes országos sorozatnak, ami az új lemezt mutatta be videókkal és nyereményekkel.

Április 20-án Porl megsérült egy motorkerékpár balesetben és begipszelték a karját. A Cure közeli angliai turnéját ez nem befolyásolta.

Másnap a zenekar megkezdte 11 napos angliai klub és színház turnéját a Bradford-i St. George Hallban és megjelent a Wish. A turné helyszíneként olyan városokat választottak, ahol 1984 óta nem játszottak.

Április 28-án Robert gyomorfájdalmai miatt meg kellett szakítaniuk egy koncertet a Cambridge-i Corn Exchange-ben. A The Top Of The Pops fellépést lemondták, ennek ellenére Simon és Perry megjelentek, hogy bevezessék a következő kislemezük videójának világpremierjét.

A turnét tovább folytatták, s május 3-án annak utolsó fellépését a londoni Kilburn National bálteremben egy jegyhamisítási botrány zavarta meg.

Eközben a nagylemez az első helyre került az angol slágerlistán. Amerikában a Wish a Billboard lista második helyére jött fel, Def Leppard mögé.

Robert: “ Gyűlölöm Def Leppardot és mindent amit képviselnek. Mindannyian angol nemzeti színekbe öltöznek s mégis félelmetesen hamis amerikai akcentussal énekelnek. “

A Cure május 13-án érkezett meg New Yorkba, miután átszelték az óceánt a QE2-ön. Pár órával a Hudson folyó kikötőjében való megérkezésük után, az MTV érdeklődésének középpontjába kerültek. Részt vettek a fogadásukra – csak meghívottak számára – adott reggelin és később – az eseményhez szörnyen nem illő – a Lone Star Roadhouse-ban fogadták a sajtó képviselőit. Robert bejelentette, hogy a turné utolsó, New York-i koncertjét teljes egészében filmre fogják venni, amit később lehet hogy kiadnak, s hogy a következő album teljesen instrumentális lesz.

Másnap megkezdték az amerikai turnéjukat a rhode islandi Providence-ben. A turné Mexikóban folytatódott- többek között egy 100000 férőhelyes futball stadionban Monterey-ben –, s július 23-án fejeződött be.

A Friday I´m in love május 15-én jelent meg minden formában, közöttük egy színes maxi kislemez átlátszó tokban. A b-oldalon a Halo és a Scared As You hallható.

A videófelvétel – Stan és Pan hasonmásokkal, egykerekű biciklikkel, és műhóval – 9 perc alatt készült el.

Június 6-án a Cure bejelentette, hogy szeptember 5-én egy jótékonysági koncertet szeretnének adni az Eastnor-kastélyban, az Oxfam támogatására. Ez lett volna az egyetlen az évre tervezett angliai koncertjük, de augusztusban lemondták, mert a helyi tanács illetékesei megtagadták az engedély megadását a rendezvényre.

Augusztusban Robertnek fekete karikái lettek a szeme körül miután “ egy nagy súlyos tárgy “ az arcának ütődött a Mexico City-ben tartott koncerten.

-Nincs vége-

A bejegyzés trackback címe:

https://cureous.blog.hu/api/trackback/id/tr231467587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása